LES MIL I UNA

 

Les mil i una (Témenos, 2015)

 

PROSPECTE

Descripció: Les mil i una és un recull de cent un microrelats irònics, imaginatius i irreverents.

Contraindicacions: Les mil i una és un llibre contraindicat als devoradors de best-sellers paquidèrmics, als lectors solemnes, sense sentit de l’humor. Tampoc és aconsellable a aquells que sempre demanen als autors de contes per què no escriuen novel·les.

Efectes adversos: No s’han descrit, però no es descarten: a Les mil i una hi ha trames sòrdides, amors improbables, enganys, vides ben poc exemplars, assassins refinats –i algun de barroer– i un extens catàleg d’obsessos i maníacs. Tot plegat no pot pas ser saludable.

Posologia: Llegiu Les mil i una amb moderació, dosifiqueu-lo: més de quatre o cinc microrelats seguits us poden embafar. Si podeu, rellegiu-lo: les històries, si són bones, haurien d’admetre més d’una lectura.

Precaucions: Alguns dels textos que integren Les mil i una han rebut premis en concursos, però no us deixeu impressionar: els jurats s’equivoquen sovint.

Presentació: Els contingut de Les mil i una es divideix en set seccions que complauran els crítics obsessionats amb la unitat temàtica dels reculls de contes. Però no us deixeu enredar per tanta coherència: cada microrelat és independent.

Advertència: En cas de sobredosi, atureu la lectura immediatament i netegeu el vostre esperit amb la prosa inofensiva d’un llibre de cuina o de jardineria. En cas d’addicció, consulteu el vostre llibreter i demaneu-li que us recepti les altres dues obres de Jordi Masó Rahola: Els reptes de Vladimir i Catàleg de monstres.